Vierailunarvoisia paikkoja Suomessa

finland-905724_1920

Suomi tarjoaa lukuisia vierailunarvoisia paikkoja karavaanareille erityisesti kesäaikaan. Talviaikakaan ei tosin sulje matkailuautoilua pois ohjelmasta, sillä lukuisien hiihtokeskusten alueella on myös leirintäalue, jonka avulla on helppo säästää hiihtokauden korkeista majoituskuluista. Jokamiehenoikeuden mukaan matkailuauton voi pysäköidä myös muiden maille, kunhan ei aiheuta häiriötä tai ilkivaltaa. Vartioidut leirintäalueet ovat matkailuautolla liikkuville turvallisia ja niiden palveluiden, kuten suihkun, wc-tilojen ja kokkauspaikkojen, avulla karavaanarilomasta saadaan astetta helpompaa. Suomessa on arvion mukaan noin 300 matkailuautolle sopivaa leirintäaluetta, joten valinnanvaraa riittää.

camping-984038_1920Tässä muutamia vinkkejä, jonne suunnata matkailuautolla:

Hämeenlinna SFC-Tilkunpelto

Kaupunki sijaitsee hyvien tieyhteyksien päässä. Hämeenlinna on puolessa välissä Turun ja Helsingin välillä ja yhtymäkohta oli sitten matkalla pohjoiseen, itään, länteen tai etelään. Viime vuonna Karavaanarit yhdistys valitsi Hämeenlinnan kupeessa, 35 km päässä kaupungista, sijaitsevan SFC-Tilkunpellon leirintäalueen kahden parhaimman joukkoon. Tilkunpellon leirintäalue sijaitsee luonnonkauniilla paikalla, järven rannalla. Alue on nurmikkoista maastoa ja se tarjoaa loistavat mahdollisuudet rentoutumiseen ja luonnosta nauttimiseen. Leirintäalueella on mahdollisuus harrastaa esimerkiksi polkuveneilyä, mölkkyä ja petankia, pihakoripalloa ja hyppiä trampoliinilla. Alue on saanut kiitosta lapsiperheiltä ja hyvistä turvallisuusjärjestelyistä sekä ystävällisestä asiakaspalvelusta. Alueelta on 9 km Lammin keskustaan ja 11 km Tuulosen ostoskeskukseen. Hämeenlinnassa kannattaa tutustua ainakin sen suosituimpiin nähtävyyksiin eli Hämeen Linnaan, Militaria museoon, Vankilamuseoon, Vanajan kirkkoon, Sibeliuksen syntymäkotiin ja Hämeenlinnan taidemuseoon.

Turku Ruissalo

turku-525295_1920

Turku ja kesä ovat sen verran legendaarinen yhdistelmä, ettei karavaanari voi sitä sivuuttaa. Upea Ruissalon alue antaa mahtavat puitteet leiriytymiselle. Ruissalon leirintäalue on korkeatasoinen ja se on saanut kiitosta karavaanarien parissa. Alueella on uimaranta, sauna, marketti ja mukavuustilat varustettuna pyykinpesumahdollisuudella ja lämpimällä suihkulla. Lähellä on lasten leikkialue, minigolf-, lento-, sulka- ja koripallokentät, kahvila, ravintola ja kuntoilurata. Ruissalon leirintäalueella on myös mahdollista vuokrata sisämajoitus. Ruissalo kuuluu Natura-verkostoon ja eli sen alueella on kaksi luonnonsuojelualuetta. Ruissalon kauniit lehdot kuuluvat kansallisen suojelun piiriin ja alueella sijaitsee myös Turun Yliopiston kasvitieteellinen puutarha. Turun kaupunki on erityisesti kesämatkailijoiden suosiossa. Turun linna ja Turun tuomiokirkko ovat keskeisiä nähtävyyksiä, samoin kuin Luostarimäen käsityöläismuseoalue. Turussa on myös suosittu Caribia kylpylä ja merimuseo.

Rovaniemi Ounaskosken leirintäalue

Rovaniemi ja sen ympäristö tarjoaa paljon tekemistä ympäri vuoden. Liikuntamahdollisuudet ja nähtävyydet ovat ehdottomia vetonauloja Pohjoisen lomalla. Sesongin aikana mökkien ja hotellien hinnat nousevat monissa hiihtokohteissa korkeiksi, joten leiriytyminen onkin erittäin suosittua Lapissa. Lappi tarjoaa lukuisia hyvätasoisia leirintäaluekohteita, joista Ounaskoski sijaitsee kauniilla paikalla, aivan Rovaniemen kaupungin keskustan tuntumassa. Alueella on kioski, kahvila, lämmin vesi suihkuissa, pyykinpesumahdollisuus, kesäkeittiö ja perhesauna. Nähtävyyksien ja aktiviteettien listalla Ounaskosken leirintäalue voi ylpeillä, sillä tekeminen ei lopu kesken. Suosittuja kohteita ovat Joulupukin Pajakylä, Artikumin tiedekeskus, Pilke-näyttelytila, taidemuseo ja kulttuuritalo Korundi, Marttiinin puukkotehdas, Lapin metsämuseo, Santa Park, golfkenttä ja Ounasvaaran hiihtokeskus. Alueella on lukuisia luonto- ja retkeilyreittejä sekä mahdollisuus osallistua husky-safareille ja tutustua porotilojen toimintaan.

Rauma Poroholman leirintäalue

Rauma on viehättävä kaupunki maan länsirannikolla. Se on tunnettu Vanhan Rauman puutaloalueesta ja pitsinnypläyksestä sekä tietysti Rauman murteesta. Rauman edustan saaristo on suosittua aluetta erityisesti kesäkuukausina. Poroholma sijaitsee melkein keskustassa mutta alue on silti vehreä ja puistomainen. Poroholmassa on ripaus Rauman mennyttä aikaa ja luksusta. Leirintäalueella on pitsihuvila, jossa on ravintola, upea rantaterassi ja purjelaiva vierailua varten. Alueella on sauna, iltaravintola ja uimaranta. Poroholma kuuluu Otanlahden rantapuistoon, jossa on maauimala, kesäteatteri ja urheilukenttä. Poroholman leirintäalueelta pääsee liikkumaan Rauman keskustaan kivalla kaupunkijunalla, Rauman vanhanosan pitsihuvilat ovat ehdoton vierailukohde alueella lomailevalle.

Ahvenanmaa Käringsund camping

flowers-712654_1920

Ahvenanmaan saari on mukava kesäkohde, jonka kiertely käy kätevästi matkailuautolla. Maantiet noudattelevat suurimmaksi osaksi merenrantaa, joten reitit tarjoavat upeita merellisiä maisemia. Pyörät kannattaa ottaa matkailuautoon mukaan, jos mahdollista sillä Ahvenanmaa on tunnettu hyvänä pyöräilykohteena. Käringsundin leirintäalue, kuten suurin osa Ahvenanmaan leirintäalueista on luonnonomaisessa tilassa ja se lukeutuu taatusti luonnonystävän suosikkikohteiden joukkoon. Leirintäalue sijaitsee meren äärellä, lähellä vanhaa kalasatamaa. Alueella on peseytymismahdollisuudet, perhesauna, mahdollisuus sisämajoitukseen, uimaranta, leikkipaikka, keittiö, pomppumatto ja lentopallokenttä. Kesäisin alueella järjestetään viikoittain kalastusjuhlia. Kauniin Ahvenanmaan lisäksi läheltä löytyy ainakin seuraavan laista tekemistä: metsästys- ja kalastusmuseo, riistasafari, tennistä ja minigolfia. Alueelta voi myös vuokrata pyörän, kanootin, polkuveneen tai soutuveneen.